Få lande har igennem de sidste par hundrede år, bekriget hinanden så meget som Tyskland og Frankrig. Disse 2 europæiske giganter og naboer, har dermed et historisk set anstrengt forhold til hinanden. Men heldigvis er det ikke kun sværdslag og kanonkugler som er foregået, men også bearbejdningen og fremstillingen af mousserende vin. Det kan vi glæde os over i dag, for tysk sekt, det hedder bobler i Tyskland, er bestemt sine franske naboer værdig.

Ordnung muss sein

Produktionen af Winzersekt, eller sekt som det kaldes, har foregået i det vestlige Tyskland siden første del af 1800-tallet. Inspirationen er helt klart kommet fra Champagne, og derfor finder man også ”Methode-Traditionelle” som værende den mest brugte produktionsmetode. Skal det gøres, så skal det gøres ordentligt, eller som tyskerne siger; Ordnung muss sein.

Frit valg af druer

Så metoden ligger for de fleste producenter fast, men det gør derimod druevalget ikke. I Champagne må man kun bruge Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier, men disse begrænsninger har man ikke her. Her bruger de udover de førnævnte druer også Pinot Blanc, Sauvignon Blanc, Riesling og mange andre, hvilket gør at mulighederne for interessante kombinationer, i aller højeste grad er til stede.

Den nye generation

Hos os i Jonassen Wine har vi tysk sekt fra Reinecker Sektkelleri. En lille producent fra den gamle vinby, Auggen, som kan datere sine aner helt tilbage til Karl den Store tid. Her har Familien Reinecker lavet deres sekt de sidste ca. 30 år og de tilhører den ”nye” generation af producenter der blander elegance med tysk effektivitet og viljen til at ville være seriøse konkurrenter til deres franske naboer i Champagne. Er de der endnu? Nej det er de ikke, men de er meget tæt på og kender man til tyske stædighed, så ved man at de vil gøre hvad de kan for at den; Deutche Kvalität, i fremtiden vil matche deres naboer i Champagnes.

Rigtig god fornøjelse